Appelmoes

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

1 kilo Appels
100 tot 150 gram Suiker of zoetstof
1 theelepel Kaneelpoeder naar smaak toevoegen
Citroensap
2 Weckpotten tulpmodel 1/2 liter

Appelmoes

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Lactosevrij
  • Vegetarisch
Soort keuken
  • Gemakkelijk

Instructies

Appelmoes: gemakkelijk te maken en handig om een voorraadje in huis te hebben.
De appels kunt u volledig gebruiken: gooi de appelschillen en klokhuizen niet weg maar maak daarvan appelazijn!

Stappen

1
Gedaan

Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snij de appels in stukjes en bewaar ze in een schaal. Besprenkel de appelstukjes met citroensap (op deze manier verkleuren de appels niet).

2
Gedaan

Kook de appels met een klein laagje water gedurende een kwartier.
Voeg tijdens het koken de suiker of zoetstof en kaneel toe (naar smaak).
Zorg ervoor dat de appelstukjes gaar zijn.

3
Gedaan

Mix de appelmoes fijn met een staafmixer of blender.

4
Gedaan

Vul de gesteriliseerde weckpotten met de appelmoes en weck de potten op 100 graden gedurende 30 minuten.
Blijf bij het vullen van de weckpotten 2 centimeter onder de rand.

Peren op siroop
Vorige
Peren op siroop
Pompoenchutney
Volgende
Pompoenchutney