0 1
Druivenjam / Druivenconfituur

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

2,5 kilo rode of witte ontpitte Druiven
500 gram Geleisuiker / Confituursuiker (verhouding 1 kilo suiker voor 2 kilo fruit)
100 ml Water

Druivenjam / Druivenconfituur

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Soort keuken
  • Gemiddeld

Instructies

Eigenlijk is dit recept geen druivenjam maar een druivengelei omdat we gebruik maken van het sap zonder het vruchtvlees.

Stappen

1
Gedaan

Was de druiven.
Breng in een kookpan de druiven met het water aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken totdat alle druiven geknapt zijn.

2
Gedaan

Leg een neteldoek in een vergiet en zet het vergiet op een zuivere pan.
Schep de druiven en het vocht in het vergiet en laat de druiven voor ongeveer 2 uur uitlekken.

3
Gedaan

Meng nu 1 liter van het druivensap met de geleisuiker. (als u geen liter heeft vult u dit aan met water).
Breng de jam langzaam al roerend aan de kook en laat de jam 4 minuten goed borrelend koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt kan worden.

4
Gedaan

DOE DE STOLLINGSTEST!

Controleer of de jam voldoende gestold is.
Dit doe je door een klein bordje in de koelkast te zetten voordat je begint.
Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete jam op.
Laat de jam 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin.
Als de jam een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt.
Anders moet de jam nog wat langer koken.

5
Gedaan

VUL DE JAMPOTTEN

Schuim de jam af (indien nodig) en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete jam.
Gebruik een trechter om morsen te voorkomen.
Sluit de jampotten meteen en zet ze voor 5 minuten omgekeerd op tafel.
Draai ze na 5 minuten terug om en laat ze afkoelen.

Courgettejam
Vorige
Courgettejam / Courgetteconfituur
Druivenjam_met_honing
Volgende
Druivenjam met honing / Druivenconfituur met honing