Druivengelei

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Druivengelei

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
Soort keuken
  • Gemakkelijk

Instructies

Binnenkort nog eens genieten van een kaasplankje? Deze druivengelei zorgt voor een extra lekkere toets. De gelei is zoet en lekker fris van smaak.
Je kunt witte of blauwe druiven gebruiken. Mijn ouders hebben een druivenstruik in de tuin en voor de vogels konden aanvallen, hebben we de druiven verwerkt in deze gelei 🙂

Stappen

1
Gedaan

Plaats een klein bordje in de koelkast (voor de stollingstest)
Was de druiven.
Breng in een kookpan de druiven met het water aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken totdat alle druiven geknapt zijn.

2
Gedaan

Leg een neteldoek in een vergiet en zet het vergiet op een zuivere pan.
Schep de druiven en het vocht in het vergiet en laat de druiven voor ongeveer 2 uur uitlekken.

3
Gedaan

Meng nu 1 liter van het druivensap met de geleisuiker (als u geen liter heeft vult u dit aan met water).
Breng de gelei langzaam al roerend aan de kook en laat de gelei 4 minuten goed borrelend koken.
De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt kan worden.

4
Gedaan

DOE DE STOLLINGSTEST!

Controleer of de gelei voldoende gestold is.
Haal het bordje uit de koelkast en schep er een eetlepel hete gelei op.
Laat de gelei 1 tot 2 minuten afkoelen en hou het bordje schuin.
Als de gelei een vaste consistentie heeft dan is deze voldoende ingekookt.
Anders moet de gelei nog wat langer koken.

5
Gedaan

VUL DE JAMPOTTEN

Schuim de gelei af (indien nodig) en vul de gesteriliseerde jampotten zo hoog mogelijk met de hete gelei.
Gebruik een trechter om morsen te voorkomen.
Sluit de jampotten meteen af en laat afkoelen.

6
Gedaan

JE KUNT JAM OOK ALTIJD WECKEN:

Vul de weckpotjes en sluit ze af met de inmaakring en weckklemmen.
Weck de jam in de inmaakketel gedurende 30 minuten op 90 graden.

wortelcrackers
Vorige
Wortelcrackers
dadel
Volgende
Dadelcrème