0 0
Everzwijnragout

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

500 gram Everzwijnstoofvlees
250 gram Champignons
300 ml Rode wijn
1/2 Bouillonblokje (vleesbouillon) of wildfond
200 ml Water
1 kleine Ui of 1 sjalotje
250 gram Spekblokjes
1 teentje Knoflook
1 takje Tijm
2 Laurierblaadjes
2 Kruidnagels
8 Jeneverbessen
Boter
Zout en peper

Everzwijnragout

Soort keuken
  • Gemiddeld

Instructies

Dit recept is heerlijk, zelfs als u niet van wild houdt. Wij hebben het geserveerd als voorgerecht in bladerdeeg gemaakt in zanddeegvormpjes. De rest van de ragout hebben we geweckt.

Stappen

1
Gedaan

Snijd het everzwijnvlees eventueel in blokjes en snijd ook de knoflook, de ui of het sjalotje fijn.
Smelt de boter in een pan en bak hier het vlees en de spekblokjes in.
Zorg voor een hoog vuur zodat het vlees vlug bruin kleurt.

2
Gedaan

Kruid het vlees en de spekblokjes met peper en zout.
Na een paar minuten de wijn, knoflook, sjalot, tijm, jeneverbessen, kruidnagels, water en bouillonblokje of fond en laurierblad toevoegen.
Breng het geheel aan de kook en zet vuur lager.
Laat de everzwijnragout ongeveer 1,5 uur stoven.

3
Gedaan

Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
Bak de champignons na 1 uur en 15 minuten op een hoog vuur en voeg deze aan de everzwijnragout toe.
Laat de ragout nu nog 15 minuutjes pruttelen op het vuur.

4
Gedaan

DIT RECEPT WECKEN?

U kunt de everzwijnragout nu wecken in weckpotten.
Steriliseer uw weckpotten en vul de weckpotten tot 2 cm onder de rand.
Weck de ragout in een inmaakketel op 100 graden gedurende 75 minuten.
Kook de everzwijnragout nog 10 minuten voordat u het serveert.

5
Gedaan

DIT RECEPT NIET WECKEN?

Als u de ragout meteen wil eten, maak de saus dan wat dikker met maizena.
Doe dit niet als u het weckt maar doe dit pas als u het serveert.
Door maizena of bloem te gebruiken in weckpotten zal het inmaakproces mislukken.

Kwarkpralines
Vorige
Kwarkpralines – Kaaspralines
Hert wecken
Volgende
Hert met rode wijn en olijven