3 1
Peren in rode wijnsaus

Deel dit recept op je sociaal netwerk:

Of u kunt de url kopiëren en delen

Ingrediënten

3 kilo Peren
400 gram Suiker
1,5 liter Rode wijn
40 ml Citroensap
2 Vanillestokjes
1/2 theelepel Peperkorrels
8 Laurierblaadjes

Peren in rode wijnsaus

Speciale diëten
  • Glutenvrij
  • Vegetarisch
  • Gemiddeld

Instructies

Stappen

1
Gedaan

Verwarm het citroensap met de suiker op een gemiddeld vuur totdat de suiker opgelost is.
Laat het geheel een klein beetje afkoelen en giet er langzaam 1/2 liter van de rode wijn bij.
Let op voor spatten en roer goed door. Voeg daarna de rest van de wijn toe.
Als er suikerklonten ontstaan verwarm alles dan weer op een laag vuur en blijf roeren.

2
Gedaan

Schil de peren en snijd deze in vieren.
Verwijder het klokhuis en voeg de peren toe aan de wijn.
Verwarm de wijn op een gemiddeld vuur and laat de peren 10 minuten zachtjes koken totdat de peren zacht zijn.

3
Gedaan

Neem met een schuimspaan de peren uit de wijn en bewaar deze.

4
Gedaan

Schraap de vanille uit uw vanillestokjes en voeg deze toe aan de wijnsaus.
Voeg daarna de peperkorrels en laurierblaadjes toe en breng de wijnsaus aan de kook.
Laat de saus op een middelhoog vuur 20 minuten koken totdat u siroop heeft.

5
Gedaan

Neem een neteldoek die u in een vergiet legt bovenop een pan en zeef uw wijnsaus. (u kunt dit ook doen met een schuimspaan, alleen het is erg moeilijk om de peperkorrels te pakken te krijgen).

6
Gedaan

Doe de peren in gesteriliseerde weckpotten.
Overgiet de peren met de ingedikte wijnsaus en weck deze in een inmaakketel gedurende 30 minuten op 90 graden.

Pruimen op witte wijnsiroop
Vorige
Pruimen in witte wijnsiroop
Havermoutkoekjes
Volgende
Havermoutkoekjes; Put it in a jar